Info Eveniment

Ediția din acest an, care va avea startul in data de 04 Mai 2019, ne va duce pașii către un alt monument istoric situat în situl UNESCO Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului, Cetatea Colț.

Dar asta nu este singura noutate a acestei ediții.

  • În acest an alaturi de proba de Semimaraton și proba de Ștafetă  venim cu două probe noi. Proba 10K( alergere 10km) și proba Duatlon, proba în care concurenții vor trebui să alerge primii 10 km din traseu iar ultimii 11.2km să îi parcurgă la ghidonul bicicletei.
  • Modificăm și proba de ștafetă. Pentru a încheia această probă va fi nevoie de o echipă formată din 4 concurenți, care vor trebui să alerge fiecare câte 5km. 
  • Pentru copiii din zona organizăm o proba dedicată; Crosul Copiilor. O etapă scurtă de alergare în lungime de 1km.
  • O altă noutate a acestei ediții este cronometrarea eletronică și diplome personalizate, disponibile online.
  • Medaliile vor fi, ca și anul trecut, personalizate dar de această dată cu imaginea Cetății Colț.

Startul probei de Semimaraton, 10K, Duatlon, dar şi al probei de Ştafetă se va da din oraşul  Haţeg. Aici puteţi vizita Casa Geoparcului, unul dintre punctele de vizitare și interpretare ale Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, Geoparc Internaţional UNESCO; Turnul  Cetății Regale a HaţeguluiMuzeul Ţării Haţegului şi Rezervaţia de zimbri. Din Haţeg, traseul traversează două localităţi , Nălaţ Vad şi Reea,  continuă trecând peste unul dintre barajele de pe Râul Mare și ajunge în localitatea Sânpetru. Aici se află alte două puncte de vizitare și interpretare ale Geoparcului, Casa Dinozaurilor Pitici dar şi Casa Tradiţiilor. Din Sânpetru traseul continuă traversând localitatea Unciuc și urmează șoseaua către localitatea Râu de Mori, locul de unde se va da startul și se va desfășura Crosul Copiilor. În această localitate pot fi văzute ruinele Curții Nobiliare a Cândeștilor. De aici traseul va continua către locaitatea Suseni unde va putea fi vizitată  Mănăstirea Cetatea Colț. Localitatea Suseni este situată la baza dealului pe care este construită Cetatea Colț, care este posibil să fi reprezentat sursa de inspirație a lui Jules Verne pentru romanul Castelul din Carpați. Este locul care marchează finalul competiţiei, dar şi locul unde va avea loc festivitatea de premiere.

Pe acest traseu privirea vă va fi încântată de frumoasele peisaje ale Ţării Haţegului, veţi putea privi îndepărtare masivul Retezat şi veţi putea admira o mică parte din depresiunea Haţegului.

Vă aşteptăm!