Info eveniment

De la cea de-a patra ediție, Crosul Cetății Regale a Hațegului devine GEOPARK CHALLENGE – Semimaratonul Cetăților din Țara Hațegului! Timp de trei ani Cetatea Regală a Hațegului a fost readusă în centrul atenției prin organizarea Crosului. Acum acest obiectiv important este cunoscut de comunitate și se află pe agenda autorităților.
Din 2018 promovăm printr-un eveniment sportiv toate cetățile din Țara Hațegului și adăugăm crosului o probă de semimaraton și una de ștafetă.

În fiecare an competiția se va desfășura pe un alt traseu și va aduce în prim-plan alte monumente hațegane.

Startul probei de Semimaraton dar şi al probei de Ştafeta se va da din oraşul  Haţeg. Aici puteţi vizita Casa Geoparcului unul dintre punctele de interpretare ale Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului, geoparc internaţional UNESCO; Turnul Cetaţii Regale al Haţegului, Muzeul Ţării Haţegului şi Rezervaţia de zimbri. Din Haţeg traseul traversează două localităţi , Nălaţ Vad şi Reea, apoi continuă către localitatea Băraştii Haţegului, locul unde participanţii la proba de ştafetă vor preda ştafeta partenerului de concurs. La mică distanţa de localitatea Băraştii Haţegului se gaseste un alt punct de interpretare al geoparcului, Casa Dinozaurilor Pitici şi Casa Tradiţiilor. Din Băraştii Haţegului traseul continuă pe un drum de ţară până în localitatea Sălaşu de Sus. Pe acest drum privirea vă va fi încântată de frumoasele peisaje ale Ţării Haţegului, veţi putea privi în departare munţii Parâng, masivul Retezat şi veţi putea admira o mică parte din depresiunea Haţegului. În localitatea Sălaşu de Sus puteţi vizita Curtea Nobiliară Sălaşu de Sus, un monument construit în evul mediu. Din Sălaşu de Sus traseul continuă pe lângă Fâneţele cu narcise şi Fâneţele cu fluturi pâna la Cetatea Mălăieşti, recent restaurata, locul care marchează finalul competiţiei şi unde va avea loc festivitatea de premiere.

Vă aşteptăm!